Accesul Cetățenilor Europeni în Rep.Moldova doar cu Buletinul. O gură de aer proaspăt pentru economie, dar mai ales pentru turism.

11084423_902984143058138_509559613_nE arhicunoscut faptul că cetățenii Uniunii Europene calătoresc liber în cadrul spațiului Schengen, mai exact, fără a fi nevoiți să prezinte documente de identitate și fără a exista controale vamale, totodată aceștia călătoresc cu Buletinul în cele patru țări din Uniune care nu fac parte din spațiul Schengen și anume Marea Britanie, România, Bulgaria și Croația.

De menționat este faptul că cetățenii Uniunii Europene pot călatori tot cu buletinul în țări de pe continentul european care nu fac parte din U.E dar care duc tratative de aderare la Uniunea Europeana(Albania,Serbia,Macedonia și Islanda) sau în țări care au acorduri de colaborare cu U.E sau a caror teritorii sunt parti extracomunitare ale unui stat membru U.E (Norvegia, Elveția, Gibraltar, Lichtenstein, Vatican, Insula Man, Insula Jersey, San Marino, Insulele Canare etc).

Care sunt avantajele Moldovei în cazul adoptării unei legi ce ar permite intrarea cetațenilor europeni pe teritoriul statului doar cu Buletinul?

Primul sector al economiei care ar fi clar resuscitat ar fi cel al Turismului, știm foarte bine ca Rep.Moldova se află pe ultimele poziții din Europa în ce privește numărul de turiști ce îi calcă pragul, însă acestul lucru se poate schimba prin intermediul simplificarii trecerii frontierei. Foarte mulți europeni (mai ales cei din fostul bloc comunist care acum fac parte din U.E gen Bulgaria,Polonia,România,Cehia,Slovacia,Ungaria etc) evită să calătorească în state Non-U.E tocmai datorită costurilor și duratei dobândirii unui pașaport care de altfel le este oarecum inutil excepție făcând în zonele de dinafara Continentului European unde le e folositor.

O alta ramură care ar avea de câștigat ar fi cea a schimburilor culturale ce s-ar face cu o mai mare ușorință și ar permite strângerea legăturilor cu Uniunii Europene.

Un alt sector al economiei moldovenești care va avea de câștigat va fi cel al comerțului, care va beneficia de un număr mai mare de cumpărători cu o putere mai mare de cumpărare rezultând sau nu un procent în plus, de ce nu? ..asupra creșterii economice din Moldova.

În ansamblu atât la nivelul populației cât și la nivelul economiei Republica Moldova are doar de câștigat.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Accesul Cetățenilor Europeni în Rep.Moldova doar cu Buletinul. O gură de aer proaspăt pentru economie, dar mai ales pentru turism.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s